آموزش سئو موبايل

با تبلیغات خود، به درامد بیشتر برسید

آموزش سئو موبايل

امروزه موبايل ها، قسمتي از زندگي اكثر افراد جامعه شده اند به حدي كه يك ساعت بدون آن هم نمي توانند زندگي كنند. شما هنگامي كه به سوال يا مشكلي برخورد مي كنيد، براي حل آن گوشي خود را بيرون مي آوريد و آن را در مرورگر خود جستجو مي كنيد. تحقيقات گوگل ثابت كرده كه 58 درصد جستجو ها در موتور هاي جستجو به وسيله موبايل انجام مي گيرد و اكثر كاربران از طريق موبايل به دنياي وب وارد مي شوند. بايد بگوييم، اين آمار همچنان در حال رشد است و امروزه به 95 درصد نيز رسيده؛ چرا كه گوشي هاي هوشمند نزد كاربران محبوبيت زيادي پيدا كرده است.

ما مي توانيم از اين تحقيقات نتيجه بگيريم كه سئو سايت در موبايل در مقايسه با سئو دسكتاپ از اهميت بيشتري برخوردار است. گوگل اين استراتژي را در برنامه خود قرار داده كه الگوريتم Mobile First Index را براي تحليل محتوا و رتبه بندي بهتر سايت ها به وجود آورد. به همين علت است كه وبمستران براي سئو موبايل جايگاه ويژه اي در نظر گرفته اند.

ويكي دمي تلاش مي كند، تمام نكات مهم را حول سئو سايت در موبايل به شما عزيزان آموزش دهد؛ اما قبل از آن بايد توضيحاتي را در باب سئو موبايل و الگوريتم هاي جديد گوگل در رتبه بندي سايت ها در موبايل را مورد بررسي قرار دهيم.

سئو موبايل چيست؟

سئو موبايل عبارت است از كليه اقدامات انجام شده در بهينه سازي وب سايت براي كاربران موبايل و تبلت. بهينه سازي وب سايت براي موبايل هاي هوشمند و بهتر شدن تجربه كاربري (بيشتر شدن سرعت وب سايت و دسترسي راحت و آسان به محتواي داخل آن) آنان، باعث به دست آوردن رتبه بهتري در نتايج جستجو گوگل شده است. اين بهينه سازي شامل فعاليت هايي است كه وبمستران، منابع وب سايت، محتوا و مقالات را در دسترس خزنده هاي گوگل قرار مي دهند.

چرا سئو موبايل براي وبمستران مهم است؟

همان‌طور كه گفتيم، حدود 58 درصد جستجو ها در گوگل از طريق موبايل انجام مي شود و فقط 42 درصد از كاربران هستند كه از طريق دسكتاپ اين جستجو را انجام مي دهند. اين آمار هر لحظه در حال افزايش است. تجربه ثابت كرده است، كاربراني كه از طريق موبايل، جستجو هاي خود را انجام مي دهند، تمايل بيشتري به خريد اينترنتي دارند؛ در نتيجه وبمستران مي توانند با يك استراتژي درست، مشتريان زيادي را به وب سايتشان هدايت كنند.

گوگل نيز به دليل استفاده بيشتر كاربران از موبايل، تمركز خود را بر روي ايجاد الگوريتم هاي جديد براي اين دستگاه قرار داده است. ما از اين موضوعات نتيجه مي گيريم كه امروزه سئو موبايل يكي از مهم ترين دغدغه هاي متخصصين سئو مي باشد.

الگوريتم Mobile-Friendly و Mobile First Index

گوگل در سال هاي 2015 و 2016 آپديتي را با عنوان Mobile-Friendly يا Mobilegeddon ارائه كرد. اين الگوريتم باعث شد نتايج جستجو روي صفحه دسكتاپ و موبايل كاملا متفاوت باشد مثلا بر روي صفحه دسكتاپ، وب سايت ويكي دمي در رتبه اول قرار داشت؛ اما در موبايل وب سايت ديگري در رتبه اول نمايش داده مي شد. گوگل حتي وب سايت هايي را كه مناسب صفحه نمايش موبايل نبودند را در آن زمان پنالتي كرد. پس از مدتي، گوگل الگوريتم جديدي را با عنوان Mobile First Index معرفي كرد. اين الگوريتم، نتايج جستجو را طبق ورژن موبايل و دسكتاپ نمايش مي داد؛ يعني اگر كاربر بر روي دسكتاپ اين جستجو را انجام مي داد، گوگل نتايج جستجو را طبق ورژن دسكتاپ نمايش مي داد.

اين نكته را از ويكي دمي به ياد داشته باشيد كه منظور از موبايل، گوشي هاي هوشمند است نه تبلت ها.

چگونه نسخه موبايل، سايتمان را فعال و بهينه سازي كنيم؟

چگونه نسخه موبايل، سايتمان را فعال و بهينه سازي كنيم؟

براي بهينه سازي سايت در موبايل، ابتدا بايد بررسي كنيد كه وب سايت شما بر روي گوشي هاي هوشمند نمايش داده مي شود. بسياري از افراد تصور مي كنند كه اگر همان نسخه دسكتاپ سايت را بر روي موبايل در يك صفحه كوچك نمايش دهند، نياز كاربر را بر طرف مي كند؛ اما اين تصور اشتباه است و با اين كار فقط بازدهي وب سايتتان را كاهش مي دهيد. طراحي يك وب سايت براي نسخه موبايل كار چندان پيچيده اي نيست. ما طراحي سايت در موبايل را با سه روش براي شما عزيزان مطرح مي كنيم.

روش اول: جدا سازي URL هاي دسكتاپ و موبايل

URL هاي دسكتاپ با www.wikidemy.ir  و URL هاي موبايل با wikidemy.ir .m شروع مي شود. شما با طراحي اين دو نسخه براي وب سايتتان، مي توانيد كاربران بسياري را از طريق موبايل جذب كنيد. ورژن موبايل در يك زير دامنه قرار مي گيرد كه گوگل با تشخيص موبايل هاي هوشمند، كاربران را به آن هدايت مي كند. به بيان ديگر، گوگل تشخيص مي دهد كه كاربران با چه دستگاهي به فضاي وب وارد مي شوند. بايد بگوييم، وب سايت هايي كه با آدرس  m طراحي كرده ايد، معمولا از نظر بهينه سازي و سئو مشكلات زيادي دارند و بهتر است از اين روش استفاده نكنيد. اين روش سرعت ايندكس كردن را بسيار كاهش مي دهد و موجب توليد محتواي تكراري در موبايل مي شود.

روش دوم: استفاده مناسب از Dynamic Serving

نمايش دايناميك محتوا بدين صورت است كه محتواي وب سايت در دسكتاپ و موبايل بر روي يك آدرس نمايش داده مي شود؛ اما HTML/CSS آن با توجه به دستگاهي كه كاربر با آن وارد شده است نمايش داده مي شود. بهينه سازي وب سايت در اين روش، نسبت به روش اول قابل قبول تر است؛ اما باز هم ايرادات زيادي را دارد. براي مثال برخي از وب سايت هايي كه از اين روش استفاده كرده اند، در صفحه نمايش موبايل، سايت به صورت صفحه اي كه در دسكتاپ نمايش داده مي شود، نشان داده شده است.

ايراد بزرگ اين روش اين است كه با هر موبايل جديدي كه به بازار مي آيد، شما بايد اين روش را آپديت كنيد تا با دستگاه هاي جديد نيز سازگار شود و اگر اين آپديت را انجام ندهيد، وب سايت شما براي دستگاه هاي جديد قابل نمايش نخواهد بود. هزينه هاي زياد كد نويسي نيز يكي ديگر از مشكلات اين روش مي باشد.

روش سوم: طراحي Responsive Design

يكي از بهترين روش ها براي به وجود آوردن ورژن موبايل، طراحي ريسپانسيو مي باشد. در اين روش URL صفحات وب سايت و كد هاي HTML هم براي دسكتاپ و هم براي موبايل به يك صورت است كه نمايش محتوا از طريق، CSS مديريت و كنترل مي شود. يكي از مهم‌ترين ويژگي هاي ريسپانسيو، سازگاري با دستگاه هاي گوناگوني مي باشد و نيازي به كد نويسي هاي هزينه بردار ندارد. در اين روش، شما شاهد محتواي تكراري نيز نخواهيد بود.

براي بهينه سازي بهتر وب سايتتان بهتر است از طراحي ريسپانسيو استفاده كنيد؛ چرا كه طراحي ريسپانسيو، تمام روش هاي ديگر را از دور خارج مي كند. اين روش به اين علت كه محتواي شما را روي يك URL قرار مي دهد، مشكلي را براي سئو وب سايت شما به وجود نمي آورد، تجربه كاربري در آن بسيار زياد است، در اين روش، ريدايركتي وجود ندارد و از همه مهم تر اين روش را گوگل توصيه كرده است و بسيار براي وب سايتتان مفيد مي باشد.

فاكتور هاي سئو سايت براي موبايل

در اين قسمت مهم‌ترين تكنيك ها و روش هاي سئو سايت براي موبايل را بررسي مي كنيم كه با اين كار شما به گوگل نشان مي دهيد كه وب سايت شما براي نسخه هاي موبايلي نيز بهينه است.

استفاده از تست تجربه كاربري يا Mobile Usability

Mobile Usability، يكي از ابزار هاي كاربردي كه براي نشان دادن وضعيت سايت در موبايل طراحي شده است. اين ابزار در سرچ كنسول وب سايتتان قرار گرفته است. بروز هرگونه خطا در صفحات وب سايتتان را مي توانيد در اين بخش مشاهده كنيد. براي دسترسي به اين قسمت بايد به گوگل سرچ كنسول سايت رفته و در سمت چپ روي گزينه Mobile Usability كليك نماييد. در اين قسمت پيشنهاداتي را كه اين ابزار در رابطه با طراحي ريسپانسيو و تجربه كاربري نشان داده است را مشاهده مي كنيد. همچنين فاكتور هايي مانند فونت ها و… را نيز بررسي مي كند.

نكاتي در باب Mobile Usability

  • امروزه با محدود كردن گوگل، ديگر نبايد انتظار داشته باشيد كه در تشخيص موبايل فرندلي، تصميم درستي را بگيرد و در نتيجه رنك مناسبي را از آن بگيريد. محدود كردن دسترسي ربات هاي گوگل به جاوا اسكريپت، منابع سايت و CSS باعث مي شود گوگل همه فايل هاي موجود در صفحات را نتواند كرال كند و برخي از صفحات وب سايت از ديد گوگل پنهان بماند؛ در نتيجه بهتر است دسترسي كامل منابع را براي كرال كردن سايت به گوگل بدهيد.

براي تشخيص اين مورد، ابتدا فايل robots.txt را باز كرده و روي  Google Index و سپس Blocked Resources بزنيد. در ادامه، اين قسمت به شما نشان مي دهد كه آيا محدوديتي براي ربات هاي گوگل ايجاد شده است يا خير. robots.txt اين قابليت را دارد كه به ربات هاي گوگل فرمان دهد كه فايلي را ايندكس و كرال نكنند. اين فايل از طريق سرچ كنسول قابل دسترسي است.

  • از تبليغات پاپ آپ استفاده نكنيد؛ چرا كه گوگل رابطه خوبي با آن نداشته و كاربران نيز از آن تبليغات دل خوشي ندارند. استفاده از پاپ آپ در ورژن موبايل يك ويژگي منفي براي سئو آن محسوب مي شود؛ چرا كه هدف شما نمايش محتواي با كيفيت به كاربران است اما اين محتوا زير تبليغات بزرگ پاپ آپ مخفي مي شود و ديگر ارزش قبل را نخواهد داشت.
  • براي سئو سايت در موبايل، محتواي اصلي را مخفي نكنيد. اين كار را برخي از وبمستران انجام مي دهند و بخشي از صفحه وب سايت را در ورژن موبايل از دسترس كاربران خارج مي كنند. اين كار باعث مي شود ارزش و اعتبار محتواي شما نزد گوگل و كاربران از دست برود.

سئو سرعت وب سايت در موبايل

ديگر ابزار هاي كاربردي گوگل، Page speed Insights نام دارد كه سرعت صفحات وب سايت را در موبايل و دسكتاپ ارزيابي مي كند. گوگل تاكيد دارد وب سايت بايد، آنچه كه كاربر در نگاه اول نياز دارد را نمايش دهد. شما مي توانيد با استفاده از فشرده سازي تصاوير، كاهش زمان در پاسخگويي و… سرعت وب سايت خود را در موبايل افزايش دهيد.

 دسترسي آسان به محتواي داخل سايت

نمايش محتوا در وب سايت بايد به گونه اي باشد كه كاربران به راحتي بتوانند دسترسي هاي لازم را براي ديگر صفحات آن داشته باشند؛ در نتيجه بهتر است محتواي وب سايت را در دسكتاپ و موبايل به صورت جداگانه نمايش دهيد. اين جمله بدين معني است كه نبايد محتوا، عكس و فونتي را كه براي دسكتاپ در نظر مي گيريد، همان را براي موبايل نيز استفاده كنيد.

استفاده از Accelerated Mobile Pages

Accelerated Mobile Pages يا همان AMP به معني شتاب به صفحات سايت در موبايل مي باشد. اين ويژگي را گوگل به تازگي بيان كرده است. اين ويژگي در هر صفحه از وب سايت، يك ورژن AMP در آدرس ديگري به وجود مي آورد كه شما بايد با استفاده از تگ  canonicalآن را به صفحه اصلي وب سايتتان مرتبط كنيد. حال AMP محتوا را طبق استاندارد هاي موبايل نشان مي دهد.

سئو نمايش در نتايج جستجو در موبايل

هنگامي كه در موبايل عبارتي را جستجو مي كنيد، گوگل در نتايج جستجو براي عنوان هر صفحه 69 كاراكتر را نشان مي دهد؛ اما ممكن است اين تعداد به 78 كاراكتر نيز برسد. ما از اين موضوع نتيجه مي گيريم كه عناوين صفحات سايت ها در موبايل بيشتر نمايش داده مي شوند و باعث افزايش نرخ CTR سايت خواهند شد.

سخن پاياني

ما در اين مقاله، اهميت سئو وب سايت در موبايل را بررسي كرديم و نكات مهمي را در اين باب در اختيار شما عزيزان قرار داديم. اگر شما تا به امروز توجهي به سئو سايت در موبايل نداشتيد بهتر است از همين حالا تغييرات لازم را روي وب سايتتان انجام دهيد.

تا كنون نظري ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در رویا بلاگ ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.